Glas

Glas

Bij de glaskeuze gaat het vooral om de isolatiewaarde. Hoe hoger de mate van isolatie, hoe meer u bespaart op de stookkosten. De mate van isolatie wordt aangegeven met de Ug waarde. Hoe lager de Ug waarde, hoe beter het glas isoleert. 

HR ++

Tegenwoordig is de norm HR++ glas. Dit dubbele glas heeft normaal gesproken een Ug waarde van 1,1. Bij Ecolux kiest u echter voor de hoogste kwaliteit en leveren wij HR++ glas met een Ug waarde van 1.

Triple Glas

Naast HR++ glas kunt u ook kiezen voor HR+++ glas. Dit triple glas heeft een gemiddelde Ug waarde van tussen de 0,7 en 0,5 en is daarom een goede keuze als u uw stookkosten wil verlagen. 

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas, ook wel gelaagd glas genoemd, bestaat uit minstens twee lagen glas die met elkaar verbonden zijn door middel van folie. Zoals de naam al aangeeft is dit type glas bijzonder veilig en daarnaast ook erg sterk. Daardoor is veiligheidsglas ideaal als u thuis over kostbare spullen beschikt of als wanneer u simpelweg zeker wilt zijn van de veiligheid binnenin uw huis. Daarnaast zorgt de folie in het veiligheidsglas dat glasscherven bij elkaar gehouden worden wanneer iemand door een ruit heen loopt. Daardoor wordt de kans op verwondingen aanzienlijk verlaagt.

Zonwerend Glas

Zonwerend glas is dubbel glas met een zonwerende coating. Deze coating zorgt ervoor dat op warme dagen de warmte buiten blijft terwijl het in de winterperiode de warmte juist vasthoudt.

Gefigureerd Glas

Gefigureerd glas is een decoratieve beglazing. Hierbij Kunt u kiezen uit meerdere patronen. Vraag uw adviseur voor meer informatie.

Contact

Het kiezen van het juiste glas kan best lastig zijn. Bij Ecolux snappen we dat maar al te goed. Daarom komen we graag langs bij u voor een vrijblijvend adviesgesprek. Vul nu uw gegevens in en kom in contact met ons!